Hanya datang ke bursa saham dan meninggalkan dengan saham tidak akan berfungsi. Proses membeli sekuriti untuk individu terdiri daripada beberapa peringkat. Mari kita pertimbangkan mereka semua dalam rangka.

1

Cari broker. Mungkin kriteria perantara yang paling penting adalah kebolehpercayaan. Kaji penilaian dan statistik urus niaga di laman web Moscow Exchange, Baca Ulasan pelanggan semasa dan bekas dan ketahui komisen apa yang dikenakan oleh broker untuk transaksi. Juga, pastikan untuk memeriksa sama ada dia mempunyai lesen dari Bank Negara Rusia, kerana tanpa itu mustahil untuk berdagang di bursa saham.

Salah satu perkhidmatan untuk melabur adalah BCS. Di dalamnya anda akan menemui lebih daripada 20,000 stok dan bon dari seluruh dunia, dan latihan percuma tersedia untuk pemula. Anda boleh membuka akaun broker dengan mengikuti pautan.

2

Pilih jenis akaun broker. Terdapat dua jenis: standard dan IC — akaun pelaburan individu. Ia memberikan beberapa keistimewaan: ia membolehkan anda mendapatkan potongan cukai atau tidak membayar cukai ke atas keuntungan dari saham. Rawatan keutamaan bergantung pada jenis AI yang anda pilih. Tetapi untuk mengambil kesempatan daripada akaun individu, adalah perlu untuk tidak mengeluarkan dana daripadanya selama tiga tahun.

3

Buka Akaun Broker. Anda boleh melakukan ini di pejabat perantara atau dalam talian. Kaedah pertama memberikan sokongan penuh oleh pekerja syarikat, tetapi yang kedua membolehkan anda menjimatkan masa. Sebagai contoh, anda akan mengambil masa kira-kira 15 minit untuk membuka akaun dengan BCS. Apa yang diperlukan ialah mengisi soal selidik, masukkan data pasport dan sahkan persetujuan menggunakan tandatangan elektronik.